Hírek, aktualitások

Napelemes rendszer épült ki a Soproni Gyógyközpont épületein

A költséghatékony működés érdekében 248.55 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – komplex energetikai beruházást valósított meg a Soproni Gyógyközpont. Az intézmény Győri úti székhelyén napelemes kiserőművet állítottak fel, melynek üzemeltetése éves szinten mintegy 8,5 %-os energia megtakarítást eredményez a jövőben.

Alapítványi adományból új lélegeztető gépeket kapott az Újszülött Részleg

A Rotaract Club adományából vásárolt új lélegeztetőgépet a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány a kórház Újszülött részlegének. Az idő előtt érkezett babák biztonságos ellátását segítő műszereket az adományozó civil szervezet képviselőjének jelenlétében mutatták be a Soproni Gyógyközpontban.

Kézhigiénés világnap – figyelemfelhívás a kézhigiéné fontosságáról

Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések világszerte több százmillió pácienst érintenek évente. Ezen fertőzések túlnyomó többsége szennyezett kéz közvetítésével terjed egyik betegről a másikra, ezért a helyes és megfelelő gyakorisággal végzett kézhigiéne az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésének elsődleges, bizonyítottan hatásos, egyszerű és költséghatékony módja.

Az édesanyákat köszöntötték a Soproni Gyógyközpont Újszülött részlegén

Gyermekműsorral és virággal köszöntötték idén is a kismamákat Anyák Napja alkalmából a Soproni Gyógyközpont Szülészet-nőgyógyászati osztályán.

A Soproni Gyógyközpontba is ellátogatott a verskommandó

A Soproni Petőfi Színház színművészei április 11-én, a Magyar Költészet Napján „verskommandót” alkotva, a város legváratlanabb helyszínein bukkantak fel és szavalataikkal népszerűsítették magyar költők és írók műveit. Verset mondtak buszon, vonatállomáson, közintézményekben és meglátogatták a Soproni Gyógyközpont betegeit is.

Nárciszültetéssel hívták fel a figyelmet az elesett betegek támogatására

A Soproni Gyógyközpont Szakdolgozói Szakmai Tanácsa nárciszültetéssel hívta fel a figyelmet az elesett betegek támogatására. A virág ültetésével a Soproni Gyógyközpont főnővérei tiszteletüket, együttérzésüket, támogatásukat fejezik ki a gyógyíthatatlan és daganatos betegek iránt.