Váltás akadálymentes nézetre

Hírek, aktualitások

Önzetlenül adni jó!

Az önkéntesség mind az idősebb, mind a fiatalok körében egyre népszerűbb, a teljes felnőtt magyar lakosságból mintegy 3,6 millióan végeztek már a társadalom javát szolgáló, valamilyen ellenszolgáltatás nélküli tevékenységet.

A betegágy mellett megszerzett tudást adták tovább

26. alkalommal gyűltek össze a régió egészségügyi szakemberei Sopronban, a Hotel Fagusban megrendezett Szakdolgozók Tudományos Értekezletén. A Soproni Gyógyközpont konferenciáján több mint 300 érdeklődő ismerhette meg az előadásokban összefoglalt legfrissebb szakdolgozói tudásanyagot.

„Szívvel-lélekkel”

Dr. Kóczán Kriszta orvos-művész festményeiből nyílt állandó kiállítás a Soproni Gyógyközpont Rehabilitációs Intézetében. A 28 alkotást felvonultató tárlaton emblematikus soproni épületeket, csendéleteket, erdő- és parkrészleteket is megtekinthetnek az érdeklődők.

A cukorbetegség szövődményei megelőzhetők

Tájékoztató előadásokkal és szűrővizsgálattal várták az érdeklődőket a Soproni Gyógyközpont és a Soproni Cukorbetegek Egyesületének diabétesz világnapi rendezvényén. A Pedagógusok Művelődési Házában megtartott szakmai programon megemlékeztek a betegszervezet fennállásának 30. évfordulójáról is.

Egy nap a legkisebbekért

Falatnyi zoknikból álló füzérek, horgolt polipok, lila ruhadarabok, violaszínbe burkolózott épületek - érzékletes szimbólumok, melyek az év egyik kiemelkedő eseményét, a koraszülöttek világnapját hirdetik. November 17-én az idő előtt született csöppségek és családjaik kerülnek a figyelem középpontjába.

Veszélyes szövődményekkel járó népbetegség: a diabétesz

A diabétesz világnapot 1991 óta minden évben november 14-én tartják. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin felfedezéséhez. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség globális elterjedtségére, valamint megelőzési és kezelési lehetőségeire.