Váltás akadálymentes nézetre

Neurorehabilitáció

Az idegrendszer károsodása következtében fellépő funkciózavarok vagy fogyatékosság nagymértékben befolyásolhatja az ember egész későbbi életének minőségét. Hatással lehetnek a mobilitásra, a kommunikációra, a kognitív funkciókra és sok más pszichológiai és fizikai folyamatra. A neurorehabilitáció célja az, hogy az aktív és független életet az ilyen problémával küzdők számára is lehetővé tegye.

Szakterületünk egy komplex, multidiszciplináris tudományterület, célunk a minél teljesebb felépülés támogatása, illetve, ha ez nem lehetséges, a sérült funkciók kompenzálásának elősegítése. Úgy véljük, a sikeres neurorehabilitáció elképzelhetetlen a beteg és környezete elkötelezettsége nélkül. Ezért munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk ennek tudatosítására, és számítunk az érintettek aktív közreműködésére.

Betegeink többsége ideggyógyászati, idegsebészeti osztályról kerül hozzánk központi és környéki idegrendszeri károsodások, műtétek utáni korai rehabilitáció céljából. Másoknak krónikus idegrendszeri betegség esetén nyújtunk segítséget állapotuk rosszabbodásának megelőzése vagy késleltetése céljából.

Szakterületünkön kiemelten fontos feladat a stroke-betegek rehabilitációja, valamint az ideggyulladásokkal, baleseti és daganatos idegrendszeri károsodással, sclerosis multiplexszel és Parkinson-kórral, valamint nyaki, ágyéki porckorongbántalmakkal küzdők és a csigolyaműtéten átesett betegek segítése.

Szakmai teamünkben jól képzett, nagy tapasztalattal rendelkező ideggyógyász szakorvosok vesznek részt, többen közülük mozgásszervi rehabilitációs szakvizsgával is rendelkeznek, valamint rehabilitációs szakápolók, gyógytornászok, neuropszichológusok, beszédterapeuta, dietetikus, szociális munkatárs és mentálhigiénikus. Gyógyító munkánkat a jól felszerelt fizikoterápiás osztály szakasszisztensi gárdája is segíti.

Heti négy órában neurológiai szakambulancia is működik osztályunkon. Itt főként háziorvosi, szakorvosi beutalóval érkező járó betegeket fogadunk és a már rehabilitált betegeink gondozását végezzük.

Munkatársaink:

Dr. Tóth Ágnesosztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Németh Bence, főorvosKucseráné dr. Bende Zsuzsanna, adjunktus