Váltás akadálymentes nézetre

Pszichiátriai rehabilitáció

Az akut osztályon megkezdett gyógyszeres és pszichoterápiás kezelés folytatódik.

Minden reggel tornára hívjuk a mobilis pácienseket, majd gyógyszerosztás után a vizit, ezt követően a csoportfoglalkozások következnek: személyiségfejlesztő, biblió-, relaxációs, szenvedélybeteg csoport, osztályos nagycsoport, kreatív csoport működik, melyekbe kórisme alapján hívjuk meg betegeinket. Háromhetente filmklubot szervezünk, és helyet adtunk az Anonim Alkoholisták, ill. Anonim Drogfüggők önsegítő csoportjának is. A pszichiátriai betegek osztályra kerülésük előtt már – sajnos a betegségükből adódóan – munkahelyen, családban, környezetükben súlyos konfliktusba kerültek, nemegyszer állásukat vesztették.

A rehabilitációs osztályunk programjában szerepel a munkahely,- a lakhatáskeresés támogatása, segítése is. A családi konfliktusok rendezésére családterápiás üléseken kerül sor. Az osztályról elbocsátott betegek visszailleszkedését és egyensúlyban tartását a gondozóink végzik, de szívesen visszajárnak a nyitott csoportjainkra is. A hozzátartozók számára is lehetőséget biztosítunk, csoportfoglalkozás keretében, szeretteik betegségének megértésére és a tapasztalatok megosztására.

A pszichiátriai betegek pontatlan gyógyszerszedés esetén sajnos gyakran visszaesnek, legtöbbjük szívesen fekszik vissza az osztályra, sőt területen kívülről is számtalan megkeresés érkezik, hogy mi végezzük a kezelésüket a jó hangulatú terápiás közösségekben. Álmaink között szerepel a rehabilitációs osztályrész új, korszerű kubatúrába költözése, valamint a pszichoterápiás és szocioterápiás munkához a jobb körülmények megteremtése, melyre pályázat útján a neuro-pszichiátriai tömb tetőterében kerül majd sor.

A szenvedélybetegeink egy része a megfelelő betegségbelátás kialakulása után vállalja a hosszú (féléves) terápiát is, melyre más intézményben kerülhet sor, visszaérkezéskor a szakrendeléseinken és az AA-klubokban kapnak további segítséget.

Az 5 éve alapított Medical Mental Alapítvány egyre nagyobb intenzitással hívja fel a lelki egészség szükségességére a figyelmet. Prevenciós szemlélettel vett részt a VOLT Fesztiválon civil sátorral. A múlt évben a TIT-tel közösen „Legyél képben kívülállóként, hogy lelked egyensúlyban legyen” szlogennel előadássorozatot szerveztünk. Egy fotópályázatot is kiírtunk fiataloknak. Alapítványunk várja a támogató adó 1%-okokat.
Adószám: 18989126-1-08

Betegeink szeretete, hálája ad erőt, hogy e kis személyzettel is minden területen a legszélesebb szolgáltatást nyújtsuk pácienseinknek, a teljes gyógyulás és rehabilitáció reményében.

Munkatársaink:

Holpárné Dr. Albert Csillaosztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Abi-Ali Dóra, szakorvosDr. Bornemissza Judit, főorvosDr. Boska Ilona, szakorvosjelöltDr. Csanálosi Dóra, főorvosDr. Erdősi Tünde, főorvosDr. Gábor Adél, szakorvosDr. Girgás Gabriella, szakorvosDr. Lajhtner Miklós, főorvosDr. Lukácsi Viktória, rezidensDr. Navratyil Gréta, rezidensDr. Novotny Gabriella, főorvos, pszichoterapeutaDr. Ocskay Ágnes, szakorvos Dr. Orbán Szilvia, szakorvosDr. Poór Lívia Anna, főorvosGirgás Péter, klinikai szakpszichológusJankóné Komornoki Karolina, klinikai szakpszichológus Payrits Marianna, klinikai szakpszichológus

Csizovszki Sándor, mentálhigiénés szakemberHoffer Szilvia Renáta, addiktológiai konzultáns