Váltás akadálymentes nézetre

Urológia

Az urológiai betegségek gyógyítása immár közel fél évszázados múltra tekint vissza intézményünkben. Szakterületünk jelentősen fejlődött az utóbbi évtizedekben. Szakembereink a legkorszerűbb szaktudás és diagnosztikus eljárások birtokában nyújtanak segítséget a hozzánk fordulóknak. Kórházi betegeinket korszerű betegszobákkal várjuk, szakrendeléseinken pedig speciális területeken állunk a lakosság rendelkezésére.

Szakterületünk ma már nemcsak a hagyományosnak mondott urológiai beavatkozások – vesekő, prosztata, férfi nemi szervek műtétei stb. – elvégzésére képes, de az úgynevezett endoszkópos operációkban is nagy tapasztalatokkal rendelkezik. E korszerű eljárás keretein belül sebészi feltárás nélkül távolítjuk el a húgyúti köveket, daganatokat, oldjuk meg a különböző szűkületeket. A laparoszkópos technika nagy előnye, hogy jelentősen csökkenti a műtét utáni lábadozás idejét, és biztosítja a mielőbbi aktív életvitelt. Természetesen nagyobb hasi műtétek elvégzésére is fel vagyunk készülve, melyekben gyógyközpontunk társszakmái komoly segítséget nyújtanak számunkra.

Lehetőségünk van a húgyúti kövek legmodernebb kezelésére is, az úgynevezett ESWL-beavatkozásokra, melyek során külső energiát juttatunk el a kőig, és így törjük össze azt, majd ezt követően spontán kőürítés indulhat meg.

Az utóbbi években egyre több nőbeteg számára nyújtunk segítséget vizelettartási zavarok esetén. A korszerű urodynámiás kivizsgálást követően lehetőségünk van igen kis megterhelést jelentő műtétek végzésére, melyek során szövetbarát anyagok behelyezésével szüntetjük meg a kellemetlen vizeletcsepegést és állítjuk helyre a normális anatómiai viszonyokat.

A születés után felfedezett húgy-ivarszervi fejlődési rendellenességek kezelésében szintén jelentős sikereket tudhatunk magunk mögött.

Napjainkban egyre nő az urogenitális daganatok kezelésének, megelőzésének jelentősége, amire ezúton is szeretnénk a figyelmet felhívni. Pácienseinket tudatos önvizsgálatra kérjük ezen a téren, és arra, hogy bármely szokatlan tünet, főként például véres vizeletürítés esetén, kérjék szakorvos segítségét. 50 év felett pedig, a prosztatarák korai felismerése érdekében, panaszmentesség esetén is mindenkinek a rendszeres orvosi kontrollt ajánljuk.

Munkatársaink:

Dr. Szikszai Zoltánosztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Korányi László, főorvosDr. Kulcsár Dániel, főorvosDr. Kuti Andrea Kinga, szakorvosDr. Nagy Viktor, főorvosDr. Sülecz István, főorvosDr. Wilfing István, szakorvosjelöltDr. Zatari Othman, rezidens