Váltás akadálymentes nézetre

Kardiológiai rehabilitáció II.

A Soproni Gyógyközpont II-es számú kardiológiai rehabilitációs osztálya kiemelkedő orvosszakmai és komfortháttérrel várja betegeit 110 ágyon az ország egész területéről a szív- és keringési rendszert érintő kardiológiai vagy sebészeti beavatkozások után, illetve a tervezett műtétekre való felkészítés céljából.

Betegeink egy része szívátültetés, szívinfarktus, koszorúér-tágítás, szívműtét, pacemakerbeültetés után érkezik hozzánk rehabilitációra, mások krónikus szívbetegségben szenvednek. Esetükben a rehabilitáció célja állapotuk javítása, illetve a súlyosbodás megelőzése.

Speciális programjaink közül kiemelten fontosnak tartjuk a szívátültetést vagy a tüdőtranszplantációt követő rehabilitációt, a súlyos krónikus szívelégtelenségben szenvedők egyéni kezelésének kidolgozását és beállítását, a stabil klinikai állapotban levő szívelégtelenségben szenvedők monitorizált, négyhetes tréningprogramját és a tervezett szívműtét előtt a betegek fizikai és pszichés állapotának javítását célzó programunkat.

Az elsődleges és a másodlagos prevenció, a helyes életmódra való nevelés és a kockázati tényezők csökkentése minden esetben része a rehabilitációnak.

Rehabilitációs teamünkben a belgyógyász, kardiológus és rehabilitációs szakképesítéssel rendelkező szakorvosok mellett szakápolók, kardiológiai szakasszisztensek, pszichológus, gyógytornászok, mentálhigiénikusok, szociális munkatársak, gyógymasszőr és fizioterápiás asszisztensek is részt vesznek.

A kezelés általában három hétig tart, de egyes indokolt esetekben ennél hosszabb is lehet. Ez az ápolási idő betegeinknek nemcsak a kezelés optimális beállítását és annak ellenőrzését teszi lehetővé, hanem szükség esetén a teljes körű kardiológiai és belgyógyászati kivizsgálást is, amiben saját technikai hátterünk mellett a Soproni Gyógyközpont teljes körű diagnosztikai háttere is rendelkezésünkre áll.

Betegeinket kényelmes egy- vagy kétágyas szobákban helyezzük el. Minden szobához külön fürdőszoba és WC, televízió, a Lövérekre néző erkély tartozik. A legtöbb szoba hűtőszekrénnyel is rendelkezik. Betegeinknek széles sávú internetelérést is tudunk biztosítani. A közelmúltban osztályunk négy emeletéből kettőt felújítottak. A teljes körű műszaki, esztétikai és funkcionális felújításnak köszönhetően kiemelkedő, szállodai szintű körülmények között tudjuk betegeinket elhelyezni. Az épületben levő fizioterápiás osztályon elérhető kezelések széles skálája, a kondicionálóterem és az uszoda is betegeink rendelkezésére áll.

Szakrendelésünkön szakorvosi vagy háziorvosi beutalóval fogadjuk betegeinket.

Munkatársaink:

Dr. Bakai Judit Évaosztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Agárdi Ildikó, főorvosDr. Horváth Szandra, főorvosDr. Kóczán Krisztina, szakorvosDr. Nagy Róbert, főorvosDr. Varga Zsófia Mária, rezidensDr. Vislóczki Dorina Vivien, rezidens