Váltás akadálymentes nézetre

Szemészet

Szemünk világának épsége valóban a világot jelenti. Jól tudják ezt szemészetünk szakorvosai és ápolói, akik a vizsgálatokat és beavatkozásokat elsőrangú szaktudással és európai színvonalú technikai háttérrel végzik. Mindez a szeretetteljes ápolással együtt elősegíti, hogy betegeinknek csak a feltétlenül szükséges időt kell a kórházban, otthonuktól távol tölteni.

Szakterületünk nagy tapasztalatokkal rendelkezik a mikrosebészeti lézerkezelések terén, a szürke- és zöldhályog-problémák kimagaslóan biztonságos és eredményes kezelésében, valamint a szakmai szempontból nagy kihívást jelentő különleges retina- és szemhéjsebészet terén.

Büszkék vagyunk arra, hogy a régióban elsőként végeztünk ultrahangos szürkehályog-operációt, s ma is élenjárunk a műtéti technika fejlesztésében, így például a sebméret csökkentésében vagy olyan műlencsék alkalmazásában, amelyek a meglévő optikai hibákat is kijavítják, és akár a szemüveg nélküli olvasást is lehetővé teszik.
Ugyancsak országosan elismertek zöldhályog-műtéti megoldásaink, melyeket a legmodernebb technikák alkalmazása tesz kimagaslóan biztonságossá.

Kiváló szakmai kapcsolatokat ápolunk az országos szakmai intézetekkel is, így az olyan esetekben, amikor ezt szükségesnek látjuk, haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a nagy szemészeti centrumokkal, így segítve a beteget a számára leginkább megfelelőnek ítélt megoldáshoz.

Kiemelt feladatunknak tekintjük a megelőző vizsgálatokat, például a cukorbetegek rendszeres, évenkénti szemfenékvizsgálatát panaszmentesség esetén is, valamint a kisgyermekek látásszűrését.

Szakrendelésünket munkaidőben ellátási területünk betegei beutaló nélkül is igénybe vehetik. Ennek ellenére javasoljuk, hogy mindenki éljen az előjegyzés lehetőségével, hiszen a szemészeti vizsgálatok rendkívül időigényesek, és szakrendelésünk a Soproni Gyógyközpont egyik legforgalmasabb részlege. A sürgősségi helyzetek természetesen kivételt képeznek, ezért ilyenkor napi 24 órában, ünnepnapokon is, azonnal és ugyancsak beutaló nélkül várjuk a rászorulókat. Ilyen esetben a szakrendelésen soron kívül lehet jelentkezni, ezenkívül a sürgősségi betegellátó osztályt kell felkeresni. Fontos tudni, hogy a hirtelen látásromlás, a szemsérülések, szemfájdalom és hirtelen kialakult elváltozások, gyulladások egyaránt azonnali szakorvosi vizsgálatot igényelnek.

Munkatársaink:

Dr. Cseke Istvánosztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Baranyai Ilona, főorvosDr. Bernád Zsuzsánna, főorvosDr. Daoud Jan Mario, rezidensDr. Dura Eszter PhD, adjunktusDr. Gál Gabriella, szakorvosDr. Horváth Éva, szakorvosDr. Kornya Eszter, szakorvosDr. Locsmándi Mária, főorvosDr. Masszi Ágnes, főorvosDr. Milibák Tibor, szakorvosDr. Morar Melánia, szakorvosDr. Papp Zsófia, rezidensDr. Patkóné Dr. Marcsek Eszter, szakorvosDr. Vajna Hunor Előd, szakorvos